Работни посещения на г-н Роберт Линдеман-Берк във Ветово и в Дулово

04.06.2021

На 1 и 2 юни на планирана визита в България беше г-н Роберт Линдеман-Берк, председател на Надзорния съвет на КАОЛИН ЕАД и управляващ съдружник на компанията-майка Кварцверке ГмбХ. Съгласно предвидената програма на посещението г-н Линдеман-Берк, придружен от г-н д-р Волф Харлфингер – главен изпълнителен директор на КАОЛИН и г-н Димитър Ангелов – изпълнителен директор, се срещна с кмета на гр. Ветово, г-н Мехмед Мехмед. Основните теми на  разговор бяха свързани с плановете за бъдещо развитие на КАОЛИН, както и с възможностите за социално партньорство и подкрепа на различни общински инициативи от страна на компанията. Доброто сътрудничество между общината и КАОЛИН ЕАД е пример за добри практики в областта на детското развитие и качественото образование.

Така например преди няколко месеца с финансовата подкрепа на КАОЛИН в детска градина „Щастливо Детство“ в гр. Ветово беше обновена площадката за игра на децата. Дарението на стойност 60 000 лева осигури нови уреди за игра и забавления на децата, обезопасени с противоударна настилка и надеждна защита. След срещата кметът и неговите гости посетиха детската градина и се увериха в качеството и функционалността на проекта.

На следващия ден г-н Линдеман-Берк проведе работна среща с представители на Община Дулово – д-р Юксел Ахмед – кмет на Общината, инж. Невхис Мустафа – председател на ОбС Дулово, заместник-кметовете Юксел Исмаил и Доротея Тотева, общински съветници, кметове на населени места от Общината. На срещата г-н Линдеман-Берк представи проекта за изцяло новия завод за преработка на кварц-каолинова суровина, който предстои да бъде изграден в Дулово и чиято стойност се предвижда да надхвърли 50 милиона евро. Бъдещият завод на КАОЛИН ЕАД в Дулово ще бъде най-модерното и напълно екологично чисто предприятие от този тип в Европа, като този завод ще  бъде образец за цялата минно-суровинна индустрия в България.

И докато г-н Линдеман-Берк показваше планове и макети на новия завод, около 150 деца в Дулово и в с. Секулово хапнаха от вкусната торта, която бе поръчана от г-н Линдеман-Берк за тях по случай празника на детето 1 юни.