КАОЛИН дари нова детска площадка на детската градина във Ветово

17.09.2020

Тържественото откриване на детската площадка се състоя на скромна церемония на 17 септември, на която г-н д-р Волф Харлфингер – главен изпълнителен директор на КАОЛИН ЕАД – връчи на д-р Мехмед Мехмед – кмет на Община Ветово и принципал на детската градина, договора за дарение на детската площадка. По този начин площадката вече съвсем официално става собственост на Община Ветово. По думите на г-н Харлфингер „Инвестиции в здравето и щастието на нашите деца са най-смислените инвестиции и са най-близко до сърцето на всеки от нас “.

Г-н д-р Мехмед прие с благодарност дарението и подчерта, че този проект е част от съвместните инициативи между Община Ветово и Каолин, израз на доброто разбирателство и ясен знак, че нито Общината може без КАОЛИН, нито КАОЛИН може без Общината.“  Поздравления и благодарности към дарителя отправи и г-жа Галя Ахмакова – директор на детската градина.

На откриването присъстваше и целият педогогически персонал на ДГ „Щастливо детство“, служители на КАОЛИН, и, разбира се – самите възпитаници на детското заведение, които ще използват детската площадка за безопасни и весели игри и които бяха изненадани да получат подаръци и лакомства от ръцете на свои любими герои от анимационни филми, превъплътени от аниматорите от „Веселяците“ от гр. Русе.

Това е поредният дарителски жест на КАОЛИН ЕАД към най-малките, като за последните няколко години на нови детски площадки и уреди за фитнес на открито, изградени с финансовата подкрепа на компанията се радват и децата от няколко населени места в Община Ветово и Община Дулово. С пълното съзнание за отговорностите си към хората, околната среда и природните ресурси, дружеството, което от 2013 г. е 100% собственост на германския концерн Кварцверке със седалище в гр. Фрехен, се старае да осъществява дейността си в унисон с фирмената си политика: Работим с грижа за хората, с грижа за природата, с грижа за ценностите!