Най-добрите университети в България получиха плакети на тържествена церемония

11.02.2020

На тържествена церемония в София бяха връчени отличията на най-добрите висши учебни заведения в България, оценявани по Рейтингова система на висшите училища в България. Инициативата е на вестник „24 часа“, съвместно с институт „Отворено общество“. Рейтинговата системата оценява университетите по професионални направления. 51 висши училища се сравняват в 52 професионални направления, по 44 критерия, включително по такива като реализация на завършилите на пазара на труда, приложение на придобитото образование, принос на завършилите към осигурителната система и др.

На церемонията присъстваха министърът на образованието и науката Красимир Велчев, министърът на земеделието и храните Десислава Танева, кметът на София Йорданка Фандъкова, бившият министър-председател Огнян Герджиков, ректорите на всички висши училища в България, представители на бизнеса и общественици.

„Каолин“ ЕАД подкрепя инициативата за трета поредна година и имаше честта да връчи наградата на Американския университет в България, отличен в категориите  „Администрация и мениджмънт“, „Публични комуникации“ и „Политически науки“.

Повече информация във в. 24 часа