Честит празник, МГУ!

17.10.2019

На 17.10.2019 г. в аула „Максима“ на Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“ се проведе тържественото честване на 66 - годишнината на университета и ритуала за приобщаване на студентите първокурсници към гилдията на миньорите и геолозите.

Тържеството, на което присъстваха представители на големите минни компании, политици и общественици беше открито и ръководено от проф. д-р инж. Павел Павлов. Тържественото академично слово беше изнесено от ректора на МГУ проф. д-р инж. Любен Тотев, а от името на Настоятелството приветствие поднесе проф. дтн. инж. Николай Вълканов, председател на Съвета на Настоятелите на МГУ и председател на СД на „Минстрой Холдинг“ АД. Отличните студенти от предходната година получиха награди, след което се проведе традиционната тържествена церемония по прием на първокурсниците.

За поредна година студентите в МГУ получиха щедра подкрепа от страна на бизнеса. От името на „Минстрой Холдинг“ АД проф. Николай Вълканов връчи чек за 20 едногодишни стипендии, които са предназначени за най-добрите студенти. „Геотехмин“ ООД, в лицето на проф. дтн. инж. Цоло Вутов добави още 17 едногодишни стипендии за най-перспективните ни бъдещи колеги.

След като бяха прочетени десетките поздравителни адреси, получени от Университета по повод неговия празник, проф. Павлов закри официалната част с думите: Помнете завета на Св. Иван Рилски "Бъдете единни и имайте мир помежду си".

Повече информация за събитието, както и снимки можете да видите ТУК! 

Подробна информация за връчените стипендии от група Геотехмин - във в. „Софийски вестник“: