С велосипед към върха!

17.09.2019

За шести пореден път тази година Спортен клуб ДРАГ (https://www.facebook.com/DragCyclingClub) организира традиционното състезание по шосейно колоездене „DRAG Изкачване на Витоша“. Състезанието се проведе на 15.09.2019 г. и има славата на едно от най-известните шосейни състезания на Балканите.

Един русенец сбъдна мечатата си да участва в състезанието благодарение на финансовата подкрепа от КАОЛИН. Мартин Бъркашки измина 21-километровото състезателно трасе от Божурище до хижа Боерица на Витоша за 1 ч. 6 мин. 40 сек. (при 980 м. денивелация на терена). Макар че това време не му достигна, за да се класира на първите три места, то все пак е отлично постижение, тъй като се равнява на времето на националния шампиом при при Мъже/Елит за 2018 г. Пожелаваме на Мартин здраве и бъдещи спротни успехи в аматьорското колоездене! 

DRAG Vitosha Uphill Challenge, както още е известно състезанието, има за цел да съдейства за популяризиране на активните спортни занимания по шосейно колоездене и мотивиране на по-широк кръг от хора във всички възрасти да участват в тях. В състезанието могат да участват както професионални колоездачи и отбори, така и любители, които са готови да приемат предизвикателтвото да докажат на себе си, че могат да изкачат Витоша с колело. 

 

Снимките са предоставени от Мартин Бъркашки! Използването им за онагледяване на материала по никакъв начин не нарушава авторските права на  собственика им!