31 август 2019 – Ден за спорт и добро настроение в Кварцверке Груп

31.08.2019

На 31 август 2019 г. се проведе международният спортен празник на Кварцверке Груп. Това събитие е традиция за компанията-майка и се провежда на всеки две години. Тази година домакинството бе на колегите от град Мелк, Австрия, където Кварцверке Груп има завод за преработка и производство на кварцов пясък и фелдшпат. Спортните игри бяха организирани в паралелни турнири за три направления: футбол, плажен волейбол и тенис на корт.

На градския стадион в град Мелк се събраха над 600 служители на Кварцверке и нейните дъщерни дружества от различни държави в Европа. Представители от Германия, Австрия, Чехия, Полша, Украйна, Русия, България и Сърбия дадоха всичко от себе си за доброто настроение и спортен дух. Дивизия 5 беше представена от България и Сърбия, със своите компании Каолин и Юго Каолин, като България взе участие и в трите спортни направления. 28 служители представиха достойно Каолин като спортисти и агитка. Завоювахме 3-то място в класацията по плажен волейбол и станахме 7-ми от общо 18 отбора по футбол. В тениса показахме доста хъс, но това не беше достатъчно, за да завоюваме позиция. Домакините от Австрия спечелиха купата по футбол, а Русия - и двата приза за плажен волейбол и тенис на корт.

Целият ден премина в слънчево настроение, музика и спортна еуфория. Г-н Линдеман-Берк лично откри събитието, заедно с представител на местното абатство, което е една от основните забележителности на града. Разположено на възвишение край река Дунав, абатството е основано през 11 век, а в началото на 18 век е построен и манастирът към него. Впечатлява със своята архитектура, богата библиотека и красиви паркове и градини. Домакините на събитието - колегите от Мелк - предоставиха възможност на гостите за организирани посещения през целия спортен ден както на абатството, така и на производствения обект.

Вечерта на стадиона беше проведена шумна церемония по награждаване за спортните заслуги. Във фестивалната палатка, опъната специално за спортното събитие,  всички гости и колеги се събраха под един покрив, за да отпразнуват  победите и участието си. Денят завърши с танци и много бира.