КАОЛИН ЕАД направи поредно дарение за Дуловската болница

11.04.2018

„КАОЛИН” ЕАД направи поредно дарение за Дуловската болница

В навечерието на светлия празник Великден, Акушеро-гинекологичното отделение към МБАЛ Дулово получи дарение-апаратура от „Каолин” ЕАД. Това е поредният дарителски жест, който фирмата прави към дуловската болница. Преди две години „Каолин” ЕАД подари апаратура за хирургичното отделение.

АГО получи ултразвуков скенер ANASONIK-C5Pro с два трансдюсера-конвексен (3С6С) и ендовагинален (6Е1С). Към скенера има видеопринтер ...„Мицубиши”Р93Е. Отделението се сдоби и с електронож ”Kentamed hARTT 300” със стандартен комплект принадлежности и биполярен кламп.

Д-р Любомир Минков-началник на АГО към МБАЛ сподели, че тази апаратура ще подобри диагностиката и ще улесни оперативната дейност на отделението. По този начин, поставяйки по-точни диагнози (чрез скенера) и ако се наложи оперативна дейност (чрез електроножа) се спестява време, намалява се риска от усложнения и кръвозагуба, съкращава се продължителността на операцията. „Това е огромна помощ за нас като екип, но най-вече за пациентките от Общината и близките населени места и от съседните области. От 26 години съм акушер-гинеколог и винаги през годините сме имали проблем с техническото осигуряване на нашата дейност. Времето показва, че без технологиите в медицината и тяхното реално прилагане в ежедневната ни практика ние не сме конкурентноспособни. Затова сърдечно благодаря на инициатора за това дарение – д-р Юксел Ахмед, кмет на Община Дулово и най-вече на дарителите от „КАОЛИН” ЕАД. Чрез тази техника отделението е готово да посрещне непрекъснато нарастващия брой пациентки в АГО-Дулово и техните очаквания и изисквания за качествено медицинско обслужване“.

Управителят на МБАЛ-Дулово, д-р Константин Попов, подчерта, че това е голяма придобивка за АГО и за болницата, като по този начин се прави много по-добра, по-прецизна дейност по диагностиката и най-вече се подобрява и повишава качеството на лечението и медицинското обслужване на пациентките. ”Отново искам да припомня,че ние обслужваме не само жителите от 27-те населени места на община Дулово, но и хората от съседните общини. Поредният акт на дарение на „КАОЛИН” ЕАД повишава качеството на нашата дейност като цяло и е знак за доверие към нас и нашата отговорна работа в името на опазване здравето и живота на хората”.

От началото на 2018 година до момента в дуловското АГО са проплакали 33 бебета.
(При снимането на скенера-д-р Минков правеше преглед на бъдеща майка на близнаци)

ВАНЯ ПЕТРОВА – ПР Община Дулово