Офис на КАОЛИН АД отвори врати в Дулово

14.05.2016

Откриването на офиса съвпадна с празника на град Дулово – 14 май и се превърна в част от общоградските културни мероприятия. Точно в 10.00 часа ръководството на КАОЛИН АД в лицето на изпълнителните директори д-р Волф Харлфингер, г-н Димитър Ангелов и г-н Радомир Чолаков имаше удоволствието да посрещне и да приеме приветствията и благопожеланията от кмета д-р Юксел Ахмед и председателя на Общинския съвет на Дулово - г-н Сезгин Галиб. Г-н Ахмед изрази удовлетворението на ръководството на града от факта, че такъв голям германски концерн като Кварцверке ООД, който от 2013 г. е собственик на Каолин, е решил да осъществи мащабни инвестиции в района, с което ще бъдат осигурени така необходимите работни места и възможности за развитие. Г-н Галиб се присъедини към думите на кмета и също от своя страна пожела успех на начинанието. От името на ръководството наКАОЛИН АД г-н Харлфингер благодари сърдечно на представителите на местната власт за радушния прием и декларира, че КАОЛИН АД ще изпълни всички ангажименти, които е поел във връзка с предстоящото разработване на находища на каолинова суровина на територията на община Дулово.

Припомняме, че в края на февруари с решение на Министерския съвет на КАОЛИН АД беше предоставена концесия за добив на кварц-каолинова суровина от находище „Колобър“ в община Дулово. Ангажиментът на концесионера е да инвестира в разработването на находището най-малко осем милиона лева, като за срока на концесията в общинския бюджет ще постъпят минимум 14 милиона лева. От ръководството на КАОЛИН смятат, че реално и двете суми ще бъдат много по-големи.  

По-късно през деня кметът г-н Ахмед и гостите от КАОЛИН посетиха болницата в града, където се запознаха с някои нужди на общинската грижа за здравето на хората. Г-н Харлфингер се ангажира да се информира в Германия за възможностите да бъде оказана подкрепа на болницата в Дулово с някои най-необходими инструменти и техника.