КАОЛИН отбеляза Деня на миньора и два исторически юбилея

21.09.2023

ccccccc2023 година е знакова за историята на КАОЛИН. Компанията празнува два исторически юбилея – 100 години от създаването си и 10 години от встъпването в България на компанията-майка Кварцверке ГмбХ със седалище в гр. Фрехен, Германия.

След изисканото парти, което бе организирано от компанията по повод тези юбилеи в началото на юни т. г. в Резиденция Лозенец в гр. София и което беше уважено от представители на държавната администрация, на чуждестранни посолства и търговски камари, на браншовите организации, на образованието, на културата, на политиката, на медиите, както и от клиенти, партньори и скъпи приятели на фирмата, на 21 септември КАОЛИН отбеляза още веднъж както двата юбилея, така и професионалния празник на миньорите. Близо 1200 души – работници и служители на компанията, местни партньори и клиенти, представители на местната власт и на дъщерни дружества на КАОЛИН, както и голяма част от мениджмънта на дъщерните дружества на Кварцверке се събраха пред административната сграда в гр. Сеново, Община Ветово и празнуваха тройния повод.

Празникът започна с приветствие на главния изпълнителен директор на КАОЛИН, г-н д-р Волф Харлфингер, който заема тази длъжност от самото начало на придобиването на КАОЛИН от германската компания Кварцверке. На почти перфектен български език д-р Харлфингер направи кратък исторически преглед и очерта настоящите приоритети и бъдещите планове за развитие на КАОЛИН. „Когато вземем решение да инвестираме, това е ангажимент за десетилетия. Този подход ни прави предвидим, надежден и устойчив партньор“, каза г-н Харлфингер. 

След него приветствие към ръководството и екипа на компанията отправи областният управител на Русе, г-н Данаил Ковачев.

„Високо оценявам приноса Ви за постигането на ускорен и устойчив икономически растеж в региона. Вие за пореден път доказвате, че област Русе е сред правилните места за правене на бизнес и привличане на инвестиции в сектори с добавена стойност“, заяви Ковачев в приветствието си към мениджмънта на компанията.

Областният управител отбеляза, че той и екипът му високо ценят не само финансовите измерения на вложенията на компанията, но и сериозния принос, който имат в сферата на корпоративната социална отговорност. „Благодаря Ви за съвместната работа в областта на професионалното образование и дуалното обучение и Ви уверявам, че в лицето на ръководството на Областна администрация ще продължите да срещате пълна подкрепа за реализация на бъдещите си намерения. Поздравления за това, че тук давате шанс за развитие на висококвалифицирани кадри в един от най-значимите отрасли на родната икономика. Вярвам, че благодарение на взаимните усилия, които полагаме, изразяващи се най-вече в ефективния диалог между институции и бизнес, общите успехи ще бъдат още по-големи и занапред. Постигането на ноу-хау, прилагането на нови управленски походи и изграждането на работещо партньорство между бизнеса и обществото е гарант за качествена инвестиционна среда и сигурна социална система“, допълни още Ковачев. Той пожела на ръководството и екипа на КАОЛИН и Кварцверке здраве, мотивация и нови покорени върхове „Бъдете иновативни и поддържайте присъщия си висок професионализъм“, каза областният управител.

Заради съществения принос на фирмата към икономическото и социално развитие на региона г-н Ковачев връчи на д-р Харлфингер знака на областния управител на Русе.  

След официалната част бе открита и празничната програма. Присъстващите се забавляваха в компанията на чаровната певица Нели Петкова, която вдигна градуса на настроението с богатия си и разнообразен репертоар и накара голяма част от присъстващите да извият дълги хора. След нея на сцената грейна звездата на Васил Найденов. Той изпълни пред гостите много от вечните си хитове, но също така и най-новите си парчета, а публиката не само танцува, но и пя заедно с него. Час преди полунощ Гъмзата и неговия брас бенд се погрижиха със своите изпълнения максимално да повдигнат настроението на гостите. Богатата заря беше кулминацията на празненството.

c