Обновена с дарение от КАОЛИН детска площадка беше открита в гр. Глоджево

29.06.2021

Пореден дарителски жест на германската минно-добивна компания „КАОЛИН“ ЕАД донесе радостни емоции на над 100 деца – този път от Детска градина „Здравец“ в гр. Глоджево. На 29 юни 2021 г. се състоя официалното откриване на изцяло обновената детска площадка, която се намира на територията на детското заведение. След кратки приветствени и благодарствени думи и пред погледите на нетърпеливите малчугани лентата на новото съоръжение прерязаха кметът на Община Ветово д-р Мехмед Мехмед, главният изпълнителен директор на КАОЛИН ЕАД г-н д-р Волф Харлфингер, изпълнителният директор на „КАОЛИН“ ЕАД г-н Димитър Ангелов и г-жа Рафие Ралева – директор на детската градина. Всички съоръжения на обновената детска площадка отговарят на най-високите стандарти за здраве и безопасност.

За още по-вълнуващите забавления на децата от детската градина се погрижиха и аниматори. Освен специално подготвената забавна програма и веселите игри на новата площадка, децата получиха и подаръци, осигурени от „КАОЛИН“.

Проектът за обновяване на детската площадка в гр. Глоджево, чиято стойност е над 60 000 лв., е вторият такъв, осъществен от „КАОЛИН“ ЕАД в рамките на по-малко от една година, след като през септември 2020 г. компанията подпомогна с над 50 000 лв. цялостното реновиране на детската площадка в Детска градина „Щастливо детство“ в гр. Ветово.  По този начин ръководството на дружеството твърдо застава зад водещите фирмени ценности на компанията и дава ясен знак за съзнателната воля на компанията да бъде неизменна част от местните общности, сред които осъществява дейността си и да подпомага подобряването, модернизирането и обезопасяването на средата, в която расте и се развива младото поколение. През 2023 г. „КАОЛИН“ ЕАД ще навърши 100 години от създаването си. От 2013 г. дружеството е 100% собственост на германския минно-добивен концерн „Кварцверке“ ГмбХ със седалище в гр. Фрехен, Германия.