„Работа & Предизвикателство & Страст“ е мотото на тазгодишното участие на КАОЛИН в кариерните форуми

14.03.2019

Стартирахме на 12 и 13 март в НДК в София с щанд на изложението „Национални дни на кариерата 2019 – Добра кариера, добър живот“, което се организира от Job Tiger. Там нашата колежка Ралица Пеева имаше удоволствието да се срещне с потенциални кандидати за стажантски и щатни позиции в компанията и да обмени с тях опит и мнения относно техните надежди и очаквания. И тъй като форумът е национален и се провежда последователно и в други градове в страната извън столицата, КАОЛИН планира да се включи с щанд и на кариерния ден в гр. Русе на 25 март.

Междувременно на 14 март в Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“ се проведе Ден на кариерата, организиран о т Центъра за кариерно развитие към МГУ. Събитието събра на едно място студенти с потенциални работодатели от минерално-суровинния бранш. Осем големи компании, сред които „Асарел медет“ АД, „Аурубис България“ АД, „Дънди прешъс металс“ ЕАД, „Елаците-мед“ АД представиха пред студенти от университета актуалните си стажантски програми и работни позиции, условията на труд и възможностите за кариерно развитие. Особено впечатлени бяха студентите от нетрадиционното представяне на КАОЛИН. Нашата колежка Нели Стойчева показа на потенциалните кандидати краткия, но атрактивен фирмен видеоклип, който наскоро получи второ място в конкурса на b2b за най-добър клип, презентиращ работодателската марка. След това, нарочно облечена в работно облекло, г-жа Стойчева говори пред бъдещите специалисти, като акцентира върху това, че избирайки да учат специалности, свързани с добивната промишленост, те трябва да са наясно, че именно облечени в подобно работно облекло, а не в типичния офис стил, ще изпълняват трудовите си задължения и че само и единствено те са отговорни за своя избор на професия и работодател. „Когото и да изберете, каквато и позиция да заемете“, препоръча им тя, „не забравяйте, че работата трябва да ви предлага предизвикателства, за да се развивате и че трябва да я работите със страст“.

След края на формалната част и презентациите студентите имаха възможност да разговарят с представители на отделните компании на техните щандове и да обсъдят детайлно всички интересуващи ги въпроси, свързани с конкретни възможности за стаж или работа, както и да попълнят анкетни карти и заявления за обявени свободни работни или стажантски позиции.