КАОЛИН дари два леки автомобила на Община Дулово

10.10.2018

Два леки автомобила Дачия бяха дарени от КАОЛИН ЕАД на Община Дулово. Общинското ръководство взе решение да предостави единия от автомобилите на Центъра за настаняване от семеен тип на хора с психически увреждания в гр. Дулово. На 10 октомври д-р Юксел Ахмед връчи ключовете за него на Стоянка Димитрова - управител на Центъра, в който към момента са настанени 35 души. Този автомобил бе крайно необходим за хората и персонала, работещ в Центъра и в голяма степен ще облекчи работата и ежедневието им.

Стоянка Димитрова сподели, че това е много благороден жест на дарителите и се случва точно в Световния ден на психичното здраве – 10 октомври. „В последно време се обръща все по-сериозно внимание на психичното здраве на хората. Никой не е застрахован, че в живота му няма да има психични проблеми, срив и, ако се налага, лечение. Нашите услуги, институциите работещи в тази насока, имат нужда от подкрепата и доверието на цялото общество.“

а и персонала, работещ в Центъра и в голяма степен ще облекчи работата и ежедневието им.

Това е поредното дарение от страна на КАОЛИН ЕАД след апаратурите за Хирургичното отделение и Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ Дулово и комплектите от люлки за детските площадки в Дулово и село Грънчарово, където дарените от КАОЛИН детски съоражения бяха монтирани едва преди две седмици.

Световният ден на психичното здраве се отбелязва за първи път на 10 oктомври 1992 година. Доброто психично здраве е състояние на благополучие, при което хората притежават умения да се справят с ежедневните стресови фактори. Профилактиката е от особено значение, тъй като всички ние сме подложени на ежедневен стрес. Целта на Световния ден на психичното здраве е да  насочи вниманието на обществото към психичните проблеми, да предизвика обществени дискусии по изучаването, превенцията и лечението и да съкрати разпространението на депресивни разстройства, шизофрении, болестта на Алцхаймер. Към отклоненията от безупречното психично здраве могат да се отнесат: умората и изтощението; депресията, неврозите, тревожността и страховете, комплексите и др.